Het vlaggenschip van Chris Beuker Maritiem, de 15.85 m. Lemsteraak Groningen 4 (GRO-4) Iduna is te koop. In absolute nieuwstaat, voorzien van de meest uitgelezen uitrusting voor lange tochten en intensieve wedstrijden. Ideaal voor co-ownership, charter, familieschip of live aboard.

De Lemsteraak Iduna is gebouwd op het lijnenplan van de prijswinnende ZA1 De Jager en geoptimaliseerd voor het wedstrijdzeilen in de VA-klasse. Gewichtsbesparing in de constructie en uitrusting, een high aspect zeilplan en gedurfde innovaties maken deze Lemsteraak tot een unieke verschijning op en rond de wedstrijdbanen. Maar ook voor recreatief varen, met familie en vrienden, is de Iduna één van de meest exclusieve vissermanaken in het segment van 14 tot 17 meter. Een kans voor de liefhebber die binnen en buitenruimte gecombineerd wil zien met zeileigenschappen van het hoogste niveau.

Perfectie tot in detail
Kenmerk van Chris Beuker aken is de innovatieve bouwwijze, met het behoud van klassieke waarden. Dat laatste uit zich vooral in de afwerking en de details. Behalve het ingetogen lijnenplan met evenwichtige zeeg, volle einden met op de waterlijn een slank achterschip, de stoere uitstraling van de visserman, is het de interieur layout en -afwerking die het schip onderscheidend maakt.

Ingetogen, klassiek geïnspireerd, zonder opsmuk en toch fijn gedetailleerd. Geschilderde kraalschroten gecombineerd met mahonie lijstwerk, panelen en deuren. Degelijk hang- en sluitwerk en waar in het zicht, handmatig grijs gepareld voor een perfecte afwerking. De grote koekoek in het dek boven de centraal gelegen salon zorgt voor daglicht toetreding in de zithoek met ruimte voor 8 personen. De aangrenzende kombuis biedt werkruimte voor het familiediner. Met een 5-pits SMEG, twee koelkasten, een vaatwasser en wasmachine biedt het schip het gemak van thuis. Drie afgesloten hutten bieden privacy met dubbelbed, naast de ruim bemeten natte cel met douche en toilet, afgewerkt met ‘J-Class’ houten spoelbakken.

Alle comfort voor lang verblijf aan boord
Het ontwerp voor de Iduna is vanaf constructieplan al voorbereid voor alle denkbare installaties die het leven aan boord even luxe maken als thuis. Centrale verwarming, ook in de machinekamer, de voorpiek en de grote bakskisten rond de kuip. Warm en koud stromend water, het elektrisch toilet, de ruime douche en buitendouche; voorzien van alle gemakken is de Iduna zeer geschikt voor langer verblijf aan boord, ongeacht het seizoen.

Technische installaties
De Iduna is technisch opzicht een zwaargewicht: de John Deere hoofmotor van 138 pk, PRM keerkoppeling en 4-blads klapschroef, gecombineerd met de Jet-thruster boegjet maken het schip manoeuvreerbaar in alle omstandigheden, ook met weinig bemanning. Het elektrisch systeem is uitgevoerd in 24V met een walstroominstallatie en 220VAC in alle hutten. Hydrauliek is aanwezig voor de vallieren, ankerlier en grootschootlier. Alle technische systemen zijn overzichtelijk ingebouwd in de zeer goed bereikbare machinekamer.

Nieuw in de verf (voorjaar 2017)
De winter is gebruikt om het schip helemaal na te lopen en waar nodig te vernieuwen. Zo is buitenom alles nieuw geschilderd, in een 2 componenten verfsysteem met antislip dek. Ook al het lakwerk aan rondhouten is gedaan. Het schip is daarom werkelijk in complete nieuwstaat. Bij de bouw van het casco zijn op alle kritische punten RVS delen aangebracht en is het schip gestraald. De waterverplaatsing is ca. 28 ton, waarvan ca. 2 ton loodballast. De tankinhouden bedragen ca. 1.000 liter drinkwater, ca. 520 liter brandstof en ca. 150 liter zwartwater.

Tuigage
Alle rondhouten zijn van Leospar, tevens leverancier van het roer en de zwaarden. Gekozen is voor Oregon Clear & better en Afzelia. De mast is getuigd met PBO rigging voor de bakstagen. De tuiglier (hydraulisch) is van Strikwerda. De deels elektrische schootlieren zijn van Andersen. Het roer is gebouwd als balansroer en staat garant voor een perfecte besturing, ook onder helling en in zeegang. De autopilot wordt door een stand alone hydropack aangedreven. De zeilgarderobe is van Molenaar (wit) en zeer compleet. Navigatieapparatuur van Raymarine.

Overname
De vissermanaak Iduna wordt compleet geleverd, desgewenst inclusief onderhoud en serviceprogramma. Advies en ondersteuning is beschikbaar voor tuning van de tuigage en informatie over de trim. Het schip is in zakelijk beheer (vraagprijs exclusief b.t.w.). Het zakelijk varen van het schip binnen een fiscaal aantrekkelijke constructie is mogelijk en voor het schip kan in overleg met een op dit terrein ervaren accountant een dergelijke opzet ingericht worden.

Ook is het mogelijk te kiezen voor co-ownership, met één of meerdere partijen. Chris Beuker Maritiem biedt hiervoor een programma, waarbij in service, onderhoud en winterstalling wordt voorzien. De aak is ook beschikbaar als directie- en charterschip, o.a. via Lemsteraken Sensatie. In overleg met de nieuwe eigenaar kunnen deze activiteiten voortgezet worden.

Bij interesse
Geïnteresseerden kunnen contact zoeken met de makelaardij van Chris Beuker Maritiem. Het schip is te bezichtigen na afspraak op haar ligplaats in Lelystad. Voor direct contact: bel Chris Beuker op tel. +31(0)653 348 515.

 

 

 

 

 

Contact