Senta

€ 260000 (excl btw) - sterk in prijs verlaagd! Interessante overname exploitatie mogelijk! (nieuwe foto's interieur & techniek)

De Senta is een heerlijk zeilende Lemsteraak, die speciaal is ingericht voor kleine groepen. Geschikt voor een grote familie of charteren met klein gezelschap. Mede-eigenaar gezocht voor deze zeer klassieke Lemsteraak (16 m.) met bescheiden charteromzet voor geleidelijke overname. Gebouwd onder Register Holland, zeer goed onderhouden, bijzonder schip met krachtige uitstraling.

De Senta is gebouwd onder Register Holland en geschikt voor max. 16 personen voor dagtochten en 8 personen voor tochten met verblijf aan boord. De huidige eigenaar vaart uit liefhebberij regelmatig met betalende gasten vanuit Zoutkamp (ongeveer 80 dagen per jaar). Het schip is compleet, goed onderhouden een voorzien van alle vereisten voor charter. Tegelijk is de Senta een fijn familieschip, met veel ruimte en voorzien van alle gemakken voor langer verblijf aan boord. Gezocht wordt een enthousiaste (mede-) eigenaar die op termijn de charter activiteiten wil continueren, waarbij het mogelijk is het eigendom in fasen over te nemen.
De Senta is een Lemsteraak met een bijzonder eigen karakter. Gebouwd in 1927 voor het vaargebied Zuiderzee en Wadden, heeft de stoere aak de uitstraling van een zeegaand schip. De verkorte roef, tot de mast, de extra neergang op het voordek en de verhoogde zeereling illustreren dat. Het zwaar uitgevoerde berghout rondom, met RVS stootlijst, draagt daar nog eens aan bij. Het schip is bij Schouten in Muiden onder architectuur gebouwd, meet 16,02 m bij 4,65 m en heeft een diepgang van 1,28 m. De waterverplaatsing bedraagt 34 ton.
Het interieur is traditioneel van aard, uitgevoerd in Flame Guard / Ecoplex (brandvertragend, voorschrift R.H.), met massief mahonie lijstwerk, klassiek maar zonder opsmuk. Met twee aparte hutten met vaste slaapplaatsen, twee toiletten en een douche en de ruime salon met kombuis, is het interieur geschikt voor langere tochten, zonder verlies aan comfort voor de gasten. Uiteraard beschikt het jacht over centrale verwarming (Webasto), warm en koud stromend water en koeling. Koken op gas. Voor water, zwart water en brandstof zijn de tanks ruim bemeten.
De Senta is uitgerust met een Cummings 6 cil. 90 pk hoofdmotor (uit 2000) met gesloten koelsysteem en PRM keerkoppeling. Het schip beschikt over een prachtig ruime en overzichtelijke motorkamer, zodat alle techniek eenvoudig toegankelijk is. In 2000 is het schip gestraald en gespoten. De tuigage is compleet, inclusief halfwinder. Voor navigatie is alle gebruikelijke apparatuur aan boord.
De Senta is een schip voor de liefhebber. Voor diegene die, net als de huidige eigenaar, genoegen schept in het varen met gasten, bestaat nu de unieke mogelijkheid voor geleidelijke overname. De opbrengst uit charter moet gezien worden als tegemoetkoming in de jaarlijkse onderhoud- en exploitatiekosten.

Type Lemsteraak
Designer Zijlstra
Bouwer Schouten Muiden
Bouwjaar 1927
Prijs € 260000 (excl btw)
Prijs extra sterk in prijs verlaagd! Interessante overname exploitatie mogelijk! (nieuwe foto's interieur & techniek)
Materiaal romp staal
Materiaal opbouw Staal
Lengte 16,02
Breedte 4,65
Diepte 1,28
Waterverplaatsing 34 ton
Ballast 2000
Binnenbetimmering Onder architecteur gebouwd volgens de richtlijnen van Register Holland.
Buitenbetimmering Houten berghout
Besturing stuurwiel
Ligplaats Zoutkamp
Vlag NL
Inhoud brandstoftank 1000
Materiaal brandstoftank staal
Inhoud watertank 1000
Kadasterregistratie ja
Opmerkingen algemeen
Stijl traditioneel
Niveau eenvoudig
Isolatietype Steenwol
Hutten 2
Slaapplaatsen 10
Stahoogte Ja
Toiletten 2
Douches Ja
Verwarming Webasto CV
Warmwater ja
Hydrofoor ja
Koelkast Grote koelkast 24 volt
Kooktoestel 4 pits gas
Opmerkingen interieur
Materiaal kajuitdak Staal
Materiaal potdeksel RVS
Materiaal ramen gehard glas
Materiaal mast Oregon hol verlijmd
Leverancier mast Harm Venema
Materiaal giek Oregon hol verlijmd
Materiaal kluiverboom Oregon hol verlijmd
Materiaal gaffel Essen
Leverancier gaffel Harm Venema
Leverancier zwaarden Harm Venema
Materiaal roer Bankiray
Materiaal blokken Tuigage De Groot Stavoren
Beslag binnen
Verfsysteem Stun systems onder keur
Gestraald ja
Opmerkingen exterieur In 20004 gespoten. Potdeksel van staal
Motormerk Cummings 6 cil
Bouwjaar motor 2000
Keerkoppeling PRM
Koelsysteem Gesloten
Schroef Lips 3 blads
Smering schroefas vet
Voltage 12 ja
Voltage 220 ja
Walstroom ja
Generator ja
Aantal accus Licht/Start 2x200 AH
Navigatieverlichting Keur Register Holland
Opmerkingen techniek
Type zeil 1 grootzeil
Kleur zeil 1 wit
Leverancier zeil 1 De Vries Muiden
Type zeil 2 fok
Kleur zeil 2 wit
Leverancier zeil 2 De Vries Muiden
Type zeil 3 halfwinder
Kleur zeil 3 wit
Leverancier zeil 3 De Vries Muiden
Type zeil 4 geen zeil
Kleur zeil 4 bruin
Type zeil 5 geen zeil
Kleur zeil 5 bruin
Type zeil 6 geen zeil
Kleur zeil 6 bruin
Type lier 1 Zwaard
Type lier 2 Tuiglier
Type lier 3 Anker
Type lier 4 Fok
Type navigatie 1 GPS
Merk navigatie 1 Furuno
Zeilhuiken Ja
Opmerkingen tuigagenavigatie Senta is onder klasse Register Holland gebouwd. 9525 ZZeebrief no. 9605Scheepsregister no. 6037 ZG 1994. Het schip is uitermate geschikt voor het charteren met kleine groepen. Daarnaast kan het ook goed gezeild worden met een kleine bemanning. Ingrijpende restauratie in 2000 onder Register Holland. Casco, installaties en inbouw door professionele scheepsbouwers, tuigage en uitrusting alles onder RH. Jaarlijkse keuring (casco, uitrusting en tuigage). Ligplaats zomer: Zoutkamp bij sluis en winter: Zuidwolde GN. De kluiverboom wordt niet gebruikt, wel aanwezig.
Opmerkingen overig Schip is onder klasse Register Holland gebouwd.

Contact