Poolvos

Deze Stofberg Lemsteraak is in zeer goede staat van onderhoud. Veel onderdelen zijn gerefit. Gezellig familie schip, zeer geschikt voor de Wadden door de geringe diepgang van 65 cm.

Afgelopen jaren is het schip bijna geheel gerefit: nieuwe Vetus dieselmotor, nieuw teakdek, nieuw teakhouten potdeksel op RVS, RVS op alle fittingen, nieuwe lieren, RVS helmstok en overloop, romp gestraald en gespoten. Het schip heeft vele tochten gemaakt, onder andere naar Zweden en Denemarken maar ook veelvuldig op het Nederlandse en Duitse Wad.

Door een diepgang van 65 cm is het schip voor varen op de Wadden uitermate geschikt.
Binnen vindt u 6 slaapplaatsen en een gezellige kajuit. Het lichte interieur is uitgevoerd in mahonie met lichte tinten. De Stofbergaken hebben een mahonie / teakhouten kajuit, aan de binnenkant is dat wit met mahonie dwarsbalken. Vanuit de keuken tegen het kajuitschot is er zicht op de kuip. In de keuken is gas, een ingebouwde koelkast en een losse elektrische oven (op walstroom). In de keuken bergruimte en ook onder de banken is er ruim voldoende bergruimte voor een gezin met 4 kinderen. De kaartentafel omvat berging voor losse zeekaarten, maar ook voor laptops. In de mastkoker is een boekenberging. In het vooronder zijn 4 slaapplaatsen (2 aan BB en 2 aan SB) evenals een dwarse kooi (nu zeilenberging maar vroeger ook een bed). Op de banken in de kajuit zijn nog 2 slaapplaatsen. Voor de mast is verder bergruimte en een toiletruimte aan BB met stahoogte. Er is 200 liter drinkwater aan boord in een RVS tank.

Buiten valt de harmonieuze opbouw en mooie lijn van de aak op. Een mahoniehouten kajuit en een teakdek over het hele schip, een grote gezellige kuip en een ruim voordek. Zoals alle Stofbergaken is de kuip in gelakt mahonie uitgevoerd. Op de Poolvos biedt deze eenvoudig plaats voor 6 volwassenen. De Poolvos heeft een teakdek van 10 jaar oud en 20mm dik. Het eerste teakdek is na 30 jaar vervangen, het huidige kan dus nog zo’n 20 jaar mee. De glimmende mahoniehouten kajuit en het teakhouten gelakte potdeksel zijn echte eyecatchers. De rand van de kajuit is voorzien van houtsnijwerk naar model van een lemsteraak uit 1908. De kluisborden en beretanden zijn voorzien van houtsnijwerk. Onder de kuipbanken bevinden zich tappunten voor diesel en water. In het gangboord aan BB bevindt zich de aansluiting voor de vuilwatertank.

In de winter 2013 / 2014 is er een grote refit doorgevoerd. Het schip is gestraald en in de International Epoxy primer gezet. Het potdeksel vervangen door RVS, bolders vervangen door RVS, zwaardklampen gemaakt uit staal en RVS, aanvaringsklampen gemaakt uit staal, lierfundaties gemaakt uit RVS, diverse lassen opnieuw gelegd, achterdek vervangen, hydraulisch stuurwiel verwijderd (beschikbaar voor her montage), alle bevestigingslippen (verstaging, zwaardophanging, kluiverboom) vervangen door RVS. Het schip is geplamuurd, voorzien van een nieuw 2 componenten verfsysteem, nieuwe antifouling en wit gespoten. Het berghout en de waterlijn donkergroen gespoten. Het potdeksel is weer opgebouwd uit teak en is de kuipbetimmering van mahonie vervangen.

Type Lemsteraak
Designer Stofberg
Bouwer Stofberg
Bouwjaar 1973
Prijs € (incl. btw)
Materiaal romp staal
Materiaal opbouw hout
Lengte 10,00
Breedte 3,65
Diepte 0,65
Waterverplaatsing 8,5 ton
Ballast 1000 kilo
Binnenbetimmering mahonie
Buitenbetimmering teakdek,mahonie kajuit, teak potdeksel, mahonie kuip
Besturing helmhout
BTW betaald ja
Vlag Nederland
Inhoud brandstoftank 200
Materiaal brandstoftank RVS
Inhoud watertank 200
Stijl traditioneel
Niveau middel
Hutten 2
Slaapplaatsen 6/7
Stahoogte 1,85
Toiletten 1
Koelkast ja
Kooktoestel 2 pits
Materiaal kajuitdak mahonie
Materiaal potdeksel RVS voorzien van mahonie
Materiaal ramen gehard glas
Materiaal mast eiken
Leverancier mast stofberg
Materiaal giek eiken
Materiaal kluiverboom eiken
Materiaal gaffel essen
Leverancier gaffel stofberg
Leverancier zwaarden stofberg
Materiaal roer eiken
Leverancier roer stofberg
Materiaal blokken essen
Beslag binnen
Verfsysteem 2 componenten
Geschilderd 2014
Gestraald ja
Motormerk Vetus
Bouwjaar motor 1998
Keerkoppeling mechanisch 2011
Koelsysteem gesloten
Schroef 3 blads
Smering schroefas watergesmeerd
Voltage 12 ja
Voltage 220 ja
Walstroom ja
Aantal accus 1 x
Navigatieverlichting ja
Type zeil 1 grootzeil
Kleur zeil 1 wit
Leverancier zeil 1 jan de boer
Type zeil 2 fok
Kleur zeil 2 wit
Leverancier zeil 2 jan de boer
Type zeil 3 kluiver
Kleur zeil 3 wit
Leverancier zeil 3 jan de boer
Type zeil 4 waterzeil
Kleur zeil 4 wit
Leverancier zeil 4 jan de boer
Type zeil 5 storm fok
Kleur zeil 5 wit
Leverancier zeil 5 jan de boer
Type lier 1 2 x schoot
Merk lier 1 Antal
Materiaal lier 1 RVS
Type navigatie 1 Diepte, log, gps, temperatuur
Merk navigatie 1 Raytheon
Verstaging rvs
Zeilhuiken ja, beige
Maststrijkinstallatie via sprenkel
Opmerkingen tuigagenavigatie Wintertent (donkerblauw)

Contact