Innovatie, met behoud van klassieke waarden
Het concept voor de Chris Beuker Lemsteraken is voortgekomen uit een drang tot innovatie. Rond- en platbodemschepen zijn van oudsher zwaar, degelijk en lastig te hanteren. Aan de wind komt men niet hoog, voor de wind loopt men niet hard. Dat is toch niet nodig? De aken van Chris Beuker bewijzen het.

Concept

[meteor_gallery id=”941″ show_description=false show_title=false thumb_height=134 thumb_crop=a columns=3]

(15.75 m. visserman)

[meteor_gallery id=”956″ show_description=false show_title=false thumb_height=134 thumb_crop=a columns=3]

(14.75 m. roefaak en visserman)

[meteor_gallery id=”955″ show_description=false show_title=false thumb_height=134 thumb_crop=a columns=3]

(13.75 m. visserman, roefaak en versie met verkorte roef)

[meteor_gallery id=”957″ show_description=false show_title=false thumb_height=134 thumb_crop=a columns=3]

(11.85 ‘troefaak’)

Chris Beuker Lemsteraken nieuwbouw

De afgelopen 5 jaren zijn al 7 originele Chris Beuker Lemsteraken van stapel gelopen. Variërend in lengte van 11,85 tot 15,75 m. zijn deze robuuste, maar snelle zeilers een begrip geworden in de wereld van rond- en platbodemjachten. Heel bewust heeft Chris Beuker gekozen voor het behoud van klassieke waarden, maar tegelijkertijd een optimalisatie van het lijnenplan doorgevoerd, zonder de klassieke uitstraling aan te tasten.

Innovatief concept

Een aak van Chris Beuker is nog steeds een volwaardig rondbodemschip, dus niet een ‘gepiekt jacht’. De kielbalk is verdwenen en voor koersstabiliteit beschikken de schepen over een scheg. Door te werken met een versterkt vlak en lage spanthoogten, ontstaat extra veel binnenruimte. De stalen casco’s worden waar nodig voorzien van RVS; zoals voor de roerkoning, bepaalde doorvoeren, lierbases, etc. Met een gebalanceerd roer en een wedstrijdtuigage met hoge aspectverhouding ontstaan schepen die varen als een scherp jacht. In de standaard uitvoering zijn de schepen gekeurd CE cat. B. In de fotogalerij links geven we een impressie.

Baanbrekend ontwerp: 12.85 Hybrid

Eind 2016 is de eerste 12,85 m. vissermanaak met hybride aandrijving van stapel gelopen. Voor het optimaliseren van het lijnenplan en onderwaterschip is gebruik gemaakt van geavanceerde software. Hierbij is speciale aandacht uitgegaan naar de vorm van het achterschip. Uit twaalf geteste ontwerpvarianten is het definitieve ontwerp gekozen. Resultaat is een slanke rompvorm met gematigde breedte, met een lage weerstand en een hoge stabiliteit. Voor een impressie en een beschrijving, klik hier.

 

 

 

Contact